Zvonuri: Dacia Duster va fi disponibilă în ianuarie într-o versiune cu GPL și motor de 100 CP

Cei de la Dacia pregătesc o surpriză pentru clienți, planificată chiar pentru începutul anului 2020! Cel puțin asta cunoaștem din informațiile postate recent de publicația franceză L’Argus.

Zvonurile spun că SUV-ul de la Mioveni va fi disponibil într-o versiune nouă, echipată cu o instalație de gaz petrolier lichefiat (GPL) și un motor TCe de 0.9 litri volum, care dezvoltă 100 de cai putere.

Acest motor cu un volum modest dar forțat să dezvolte o putere suficientă pentru un SUV de dimensiuni medii, este deja disponibil în gama Duster fiind alimentat cu benzină. Contructorul român însă, îi aplică o serie de modificări necesare pentru ca să poată folosi și GPL, astfel ca să fie mai econom și mai mult întrebat de clienți.

Rezervorul pentru GPL urmează să fie montat în spațiul unde se află tradițional roata de rezervă și va include și o serie de sisteme de siguranță pentru ca SUV-ul să respecte standardele de securitate și să poată accesa inclusiv parcările subterane. Românii promit că, în urma acestor modificări, capacitatea portbagajului nu va avea de suferit.

Noua variantă Dacia Duster cu sistem GPL va debuta la Salonul Auto de la Bruxelles care se va desfășura în data de 10 ianuarie, iar presa anticipează că prețul va fi cu circa 700 de euro mai mare decât în cazul versiunii cu același motor alimentat doar cu benzină.

Sursa citată afirmă că Logan și Logan MCV vor primi de asemenea o astfel de versiune cu GPL, însă nu este clar dacă acestea se vor lansa odată cu noul Duster cu GPL.

Distribuie

Lasă un răspuns