Ziua Naţională a Sportului la Şoldăneşti

În imagine: printre învingători este și Ion Gheorghiță din satul Șipca, care a ridicat de cele mai multe ori greutatea de 24 kg.

 

La Şoldăneşti, luptătorul Ion Nestor din satul Cușmirca a câştigat în competiţia la lupta naţională trânta desfășurată la Șoldănești în cadrul sărbătorii sportului un trofeu…viu, o oae. În întâlnirea cu Radu Lefter, originar din satul Cobâlea, care a durat aproximativ jumătate de oră, Ion a ieşit învingător.

Sărbătoarea consacrată Zilei Naţionale a Sportului și Mișcării Olimpice a întrunit circa 200 de persoane din 15 colective. Aceștia și-au măsurat puterile și aptitudinile la mai multe probe sportive. Petru Paierele din satul Vadul Rașcov a ajuns primul la finiș la alergări pe distanța de 3 kilometri. Pe aceeaşi distanță, printre fete, cea mai rapidă a fost consăteanca acestuia, Daniela Cojocaru. Altă fată din Vadul Rașcov – Valeria Paierele, a opținut cel mai bun rezultat la alergări pe distanța de 100 metri fete, iar Andrei Bulat din Șoldănești a fost cel mai iute printre băieți.

Echipa de fete de la LT ”Alexei Mateevici” din Șoldănești au obținut victoria la volei, iar tinerii din satul Olișcani au fost cei mai pregătiți pe terenul de mini-fotbal.

Marin Golban a fost cel mai puternic la bara fixă.

Destul de mulți spectatori au admirat competițiile la lupta națională trânta. În final, cucoșul l-a luat Petru Taban din Olișcani, iar iepurele i-a revenit lui Constantin Barbacaru din satul Cușmirca, consăteanul lui Ion Nestor, care a învins în categoria maturi.

Potrivit lui Anatol Plațânda, specialist pentru tineret şi șport la Consiliul raional Șoldănești, scopul și obiectivele principale ale organizării acestor competiții au fost propagarea modului sănătos de viață și antrenarea tinerilor în practicarea sistematică a sportului.

Reporteri “C”

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns