Vot istoric în Parlamentul României

Vot istoric în Parlamentul României. 260 de deputați din 271 au decis marţi ca ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România să fie sărbătoare naţională a României.

După ce a fost adoptat în Senat, și Comisia de Cultură a Camerei Deputaților a votat în unanimitate pentru adoptarea acestei inițiative.

Ziua Unirii Basarabiei cu România va putea fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele României în străinătate, prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice dedicate acestei sărbători.

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire. Uitarea eroilor neamului românesc, uitarea istoriei este totuna cu tradarea”, a declarat deputatul PMP Eugen Tomac, iniţiatorul proiectului, citat de www.jurnal.md.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns