Voronin cere Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal în care să fie examinate declarațiile democratului Dumitru Diacov

Liderul comuniștilor cere Procuraturii Generale să deschidă un dosar penal în care să fie examinate declarațiile democratului Dumitru Diacov, care ar fi recunoscut, într-o postare pe Facebook, că 8 deputați PCRM ar fi fost mituiți ca să adere la Partidul Democrat.

Foto: UNIMEDIA

„Diacov susţine, de asemenea, că Preşedintele PCRM Vladimir Voronin, personal a primit banii pentru plecarea a cel puţin 8 deputați. Diacov îşi încheie mărturisirea cu cuvintele că toată lumea ştie cine le-a dat aceşti bani.

Luând în consideraţie mărturisirea publică a politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor lui Dumitru Diacov, numirea celor 8 deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea fiecărui dintre ei, de către cine şi cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii. În cadrul dosarului penal solicităm confruntarea celor 8 deputaţi şi domnilor Voronin şi Diacov”, se arată în demersul lui Vladimir Voronin expediat în adresa Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Întreg scandalul public dintre Diacov și Voronin a început odată cu declarațiile fostului președinte de țară că liderul PD ar fi un trădător, ca și deputații care au părăsit PCRM, anterior, și se regăsec pe listele democraților. Diacov, la rândul său, spune că însuși Voronin ar fi luat banii pentru plecarea a 8 dintre parlamentari, iar liderul PCRM ar fi supărat „pentru că în toamna lui 2009 nu am dorit să intru în cârdășie cu el și nu am dorit să-l votez spicher al Parlamentului”

„Adevărul constă în faptul că anume tu și ai tăi „linge-blide” încercau să mă convingă pe mine să te alegem pe tine Președinte. Și dacă ai pierderi evidente de memorie, trebuie să ții minte reacția mea și unde te-am trimis…”, a scris, la rândul său Vladimir Voronin, într-o reacție oficială.

Liderul PCRM, a mai depus un denunț la Procuratura Anticorupție pe numele lui Sergiu Sîrbu, în urma căruia acesta este cercetat pentru corupere activă. Sîrbu este acuzat că a încercat să o corupă pe ex-deputata PCRM, Elena Bodnarenco, contra unei sume de 300 de mii de euro, ca aceasta să treacă în PD.

„După declarațiile emotive și evident, fără pic de adevăr, al președintelui Voronin nici nu mai știu ce să cred. Indiferent de câte acuzații false vor mai fi debitate în spațiul public eu oricum nu-i port pică și îi doresc multă sănătate”, a reacționat, la rândul său, Sergiu Sîrbu, care, între timp, a părăsit și Partidul Democrat.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns