Vladimir Plahotniuc a primit interdicție pe teritoriul SUA

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său

„Această desemnare este făcută în conformitate cu secțiunea 7031 (c) din Legea 2020, a Departamentului de Stat, a Operațiunilor Externe și a Programelor conexe, Legea 2020 (Div. G, P.L. 116-94). În conformitate cu secțiunea 7031 litera (c), odată ce secretarul de stat desemnează funcționarii guvernelor străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, în corupție semnificativă, persoanele respective și membrii familiei lor imediat sunt neeligibile pentru vizele în Statele Unite”, se arată în declarația de presă a Departamentului de Stat al SUA.

Legea impune, de asemenea, secretarului de stat să desemneze public sau în mod privat sau să identifice acești funcționari și membrii de gradul 1 ai familiei.

Pe lângă Plahotniuc, persoane indezirabile au fost desemnate soția sa, Oxana Childescu, fiul săuTimofei Plahotniuc și copilul său minor.

„Acțiunile corupte ale lui Vlad Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova. Astăzi, îl declar public. SUA stă alături de Moldova în lupta împotriva corupției”, a scris pe pagina sa oficială de Tweeter Mike Pompeo.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns