Vitalie Balinschi, a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Electoral Central.

Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a câștigat în instanță procesul împotriva Consiliului Electoral Central. Astăzi, Curtea de Apel au respins cererea CEC privind anularea înregistrării în campania electorală a lui Balinschi.

Potrivit informațiilor, la examinarea rapoartelor date, Comisia Electorală Centrală a constatat că grupul de inițiativă în susținerea lui Vitalie Balinschi, candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Șor”, a efectuat cheltuieli nejustificate în sumă de 177.450,00 lei, pentru tipărirea unei publicații.

Anterior, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat, într-un briefing de presă că motivul care a stat la baza acestei acțiuni a stat nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral, care a folosit în campania electorală, contrar legii, fonduri financiare și materiale nedeclarate.

Dorin Cimil CEC dispune de probe video, precum și procese verbale de constatare a faptelor prin care au fost audiați mai mulți alegători de la Hîncești, „care au recunoscut că au beneficiat de transport, excursii, alimentare gratuită, organizate de către concurentul electoral al Partidului Politic „Șor”, care erau însoțite de acțiuni de determinare a alegătorilor de a vota pentru candidatul acestuia.”

Amintim că recent, Comisia Electorală Centrală a avertizat partidul „Șor” în privința depășirii plafonului mijloacelor financiare. Formațiunea politică urma să prezinte până la astăzi, 6 martie 2020, raportul final corectat conform constatărilor Comisiei.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns