Viorica Dumbrăveanu: Nu avem înregistrat niciun caz de coronavirus în Moldova

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, dezminte informațiile care au apărut în spațiul public că în Republica Moldova ar fi fost înregistrat vreun caz de îmbolnăvire cu noul virus apărut în China – coronavirus. Ministra susține că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile ne-cesare de precauție pentru a fi pregătite în caz de necesitate, transmite IPN.

„Am realizat un șir de măsuri în contextul evaluării situației în instituțiile medicale vizavi de do-tarea cu medicamente, dispozitive medicale, echipamente de protecție. Am realizat inclusiv instruirea personalului medical cum trebuie să sporească vigilențele în caz că există o suspiciune sau un bolnav de coronavirus”, a declarat Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova.

Potrivit ministrei, instituțiile medicale sunt pregătite să reprofileze unele secții în caz de necesitate. „Avem determinate laboratoarele de referință din regiune. Este vorba despre un laborator de înaltă performanță din Germania. Nu este vorba doar de Republica Moldova că nu suntem dotați, este un virus de tip nou, este un virus care a suferit mutații. Respectiv, nu toate laboratoarele sunt pregătite pentru a-l identifica”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

În plus, Organizația Mondială a Sănătății oferă suport sub formă de teste rapide cu o precizie foarte înaltă a coronavirusului.

 Potrivit ultimelor date furnizate de către presa internațională, numărul persoanelor decedate din cauza noului tip de virus a ajuns la peste 1100.

Distribuie

Lasă un răspuns