VIDEO/ Un cuplu va transforma un conac vechi de la Rezina într-o pensiune modernă

O femeie din Moldova care a muncit mai mulţi ani în Franţa a revenit în ţară pentru a deschide o afacere prin care să atragă turişti străini. Moldoveanca, împreună cu soţul ei – un cetăţean francez, a cumpărat un conac vechi din satul Horodişte, raionul Rezina, pe care îl reconstruiesc pentru ca să-l transforme într-o pensiune transmite cuvântul.md cu referire la Prime.md

În prezent, lucrările sunt în toi, iar proprietarii speră să-şi deschidă uşile pentru vizitatori în cel mult un an.

Vechiul Conac din satul Horodişte datează din anul 1803. Satenii spun ca dupa moarte proprietarului, clădirea a fost transformata în şcoală pentru copiii din sat. În anii 90, instituţia însa şi-a închis uşile, iar clădirea s-a transformat treptat în ruine.

Din 2010 soţii Ernst au intrat în posesia imobilului. Aceştia îşi propun ca timp de un an să-şi redeschidă usile pentru turisti.

“O a doua parte a clădirii va fi o pensiune ecologică cu un scop social. Vrem să organizăm vacanţe copiilor defavorizaţi. Între timp ca să ne finanţăm vo fi nevoiţi ca să deschidem pentru turişti ca să dezvoltăm turismul solidar aici în sat”, a spus proprietara pensiunii Tatiana Ernst Pagu.

Într-o altă parte a conacului, cuplul intenţionează să deschidă o linie de producere a dulceţurilor şi siropurilor. Soţii Ernst spun că vor cumpăra toate fructele de la fermierii din Rezina, pentru a contribui la dezvoltarea raionuluiu.

“Fructele vor intra pe aici, se vor depozita pentru o zi. Se vor prelucra în aceiaşi zi. Aici se vor spăla, după care trecem la secţia de producere”, a afirmat proprietara pensiunii Tatiana Ernst Pagu.

Pentru a reuşi să reconstruiască clădirea cât mai repede, soţii au aplicat la diverse proiecte în Franţa.

“Noi sperăm să deschidem anul viitor fabrica de dulceață şi de sirop. Acum avem un plan concret, suntem optimişti”, a menționat proprietarul pensiunii Thierry Ernst.

Sătenii din Horodişte îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când conacul era funcţional şi abia aşteaptă ca acesta să-şi redeschidă uşile.

Pentru a promova vechiul conac, familia Ernst organizează aici, de mai mulţi ani, festivalul cântecului francez.

 

prime.md

Distribuie

Lasă un răspuns