VIDEO// Spaniolii au ieșit la ferestre și i-au aplaudat pe medicii și asistentele care depun eforturi uriașe pentru combaterea coronavirusului

Spaniolii au ieșit la ferestre și i-au aplaudat pe medicii și asistentele care depun eforturi uriașe pentru combaterea coronavirusului

Omagiul a fost organizat pe reţelele sociale și este similar cu acțiuni care s-au desfășurat în Italia, potrivit BBC NEWS.

Astfel, în Spania pe rețelele sociale, au fost postate mesaje prin care oamenii erau îndemnați să se îmbrace în alb şi să iasă la ferestre, la ora locală 22.00, pentru a-i aplauda pe medici şi asistenţi.

La ora stabilită, mii de oameni au ieșit la ferestre, au aplaudar minute în șit și au fluturat batiste albe.

Guvernul spaniol a luat o serie de măsuri restrictive decretând starea de urgență.

Spania, cu o populație de 46,7 milioane de oameni, a înregistrat aproape 6.400 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Aproape jumătate sunt în regiunea Madrid, iar sâmbătă a anunțat 1.159 de noi cazuri de îmbolnăvire și 63 de decese, ceea ce ridică bilanțul morților la 196.

Starea de urgență este instituită în Spania a doua oară de la tranziția către democrație, în 1975. Precedenta ocazie a fost o grevă a controlorilor de trafic aerian, în 2010.

Sursa: digi24.ro

Distribuie

Lasă un răspuns