VIDEO// Primar italian: “La ce-ți trebuie benzină, dacă stai acasă? Vă doare undeva și este adevărat”

Inconștiența unora poate însemna moartea altora – este morala mesajului transmis  de un primar din Sicilia. Disperat că locuitorii nu respectă condițiile impuse de carantină, Gianfilippo Bancheri și-a ieșit pur și simplu din fire și le-a bătut obrazul celor cărora nu le pasă de tragediile din jurul lor.

„Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim în fiecare zi la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la 10 zile? Cum va fi totul bine dacă mulți dintre voi ies ca să-și ia țigări în fiecare zi? Ok, ai acest viciu, cumperi mai multe pachete și le ții acasă, nu ieși zilnic să-ți iei țigări! Cum va fi totul bine dacă lumea se duce zilnic la benzinărie? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă? Cum o să fie totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul acasă. Dar la ce-ți trebuie frizura aranjată în momentele astea? Ajutați-mă să înțeleg!”, a spus primarul italian, citat de digi24.ro.

Amintim că Italia a raportat ieri 651 de decese noi din cauza coronavirusului, numărul total fiind în acest moment de 5.476 de morți. Totodată, au fost confirmate 5.560 de infectări noi, bilanțul total ajungând astfel la 59.138. Alte 7.024 de persoane s-au vindecat până acum, dar în continuare circa 3.000 sunt la terapie intensivă.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns