VIDEO// Municipiul Iași a donat Chișinăului 200 de mii de lei românești pentru prevenirea și lupta cu Covid-19

Municipiul Iași a donat Chișinăului 200 de mii de lei românești pentru prevenirea și lupta cu Covid-19. Banii vor fi repartizați pentru procurarea produselor necesare pentru 5 spitale din capitală, care tratează persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, dar și pentru alte instituții din prima linie.

„Trăim vremuri grele, care trebuie să ne reunească, să devenim solidari cu frații noștri de peste Prut. Municipiul Iași a pus la dispoziție 200 de mii de lei, pentru a ajuta municipiul Chișinău în vederea luptei împotriva epidemiei Covid-19. Haideți să nu uităm de ei, frații adevărați se ajută mai mult la greu decât la bine. Este timpul să facem din Podul de flori un pod al solidarității și ajutorării frășești”, a menționat primarul de Iași, Mihai Chirica.

„Dacă vrei să faci un bine, acesta trebuie făcut acum, când greutățile ne apasă tot mai mult. Aștept și alți români, alte instituții, oameni de afaceri, oricine poate și vrea să vină alături de mine”, a mai adăugat Mihai Chirica.

Primarul de Chișinău i-a mulțumit omologului său pentru ajutorul acorsat. „Am discutat cu primarul de Iași în zilele de odihnă, când m-a întrebat dacă poate fi de ajutor în această perioadă de criză și răspunsul a venit foarte repede, la doar câteva zile, împreună cu acest suport. Îi asigur pe locuitorii mun. Chișinău că tot suportul va merge pentru cei care se află în prima linie în primul rînd pentru medici, pentru instituțiile medicale, pentru dotarea acestor instituții medicale cu necesități de primă urgență. Vom face tot posibilul ca să fim cât se poate de eficienți. Fiecare ajutor contează, iar noi toate sursele noastre financiare, în această perioadă, le-am îndreptat pentru lupta cu Covid-19”, a subliniat Ion Ceban.

Municipiul Chișinău, este, de departe, cel mai afectat de noul coronavirus, cu 170 de cazuri de infecție, potrivit celor mai recente date. Totodată, doar în capitală, 10.598 de persoane se află sub supraveghere medicală.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns