VIDEO/ La Orhei, se interzice de filmat deja şi în stradă! Ce declară un activist al Partidului „Șor”şi un paznic din „grupa operativă”

Duminică, pe  strada V. Mahu din centrul Orheiului, staţionau, parcate, şase autocare, care au transportat zeci de oameni la un eveniment ce se desfăşura la Primăria Orhei. Judecând după pungile cu simbolica Partidului Șor, din mâinile persoanelor care ieşeau din incinta Primăriei, evenimentul a fost de sorginte politică, relatează radioorhei.info.

Acest lucru îl denotă imaginile video realizate în preajma Primariei, dar până la ora difuzării ştirii, de la purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, care a fost solicitată prin mesaje să ofere detalii, nu a venit niciun răspuns. La fel, au rămas fără răspuns apelurile telefonice la numărul de contact al Primăriei.

Anterior, ca reacție la un incident semnalat de consilierul municipal Ion Codreanu, căruia, de asemenea, într-o zi de duminică, i-a fost interzis accesul în Primărie, Alina Șargu a invocat că în incintă avea loc o ședință de partid închisă.

Și situația de duminică a fost marcată de un incident. În timpul filmărilor, pe care reporterul Radio Orhei  le făcea vizavi de Primărie, unul dintre activiştii Partidului Șor, Iuri Belenchi, s-a pus zid în fata obiectivului şi a declarat că nu se poate de filmat. Acelaşi lucru l-a repetat şi unul din paznicii Thor Security Grup, care s-a prezentat ca fiind din „grupa operativă”. Belenichi a mai declarat că Radio Orhei  va fi  închis, ceea ce, in context, a răsunat ca o amenințare.

Distribuie

Lasă un răspuns