VIDEO// Igor Dodon: “Nu vom muri de foame, dacă vorbim de grâu și porumb”

Actualmente, certificate pentru exporturi de grâu de cerealiere de grupa întâi în țară, practic nu se eliberează, dar sperăm că, în curând, va fi și o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cerealiere, așa cum au făcut-o marea majoritate a țărilor. Declarația a fost făcută de șeful statului Igor Dodon, în cadrul emisiunii Președintele Răspunde.

 

„Cineva a scris zilele acestea că se duce masiv grâul din țară. La această etapă certificate pentru exporturi de grâu de cerealiere de grupa întâi în RM practic nu se eliberează, sperăm că va fi în curând și o decizie oficială pentru interzicerea exportului de cerealiere, așa cum au făcut-o marea majoritate a țărilor. Am văzut că a crescut prețul puțin la grâu în Republica Moldova, chiar la Șoldănești,la o brutărie unde au spus că prețul la grâu este deja 3,80 lei, aproape 4 lei. Am venit cu un mesaj către întreprinderile din panificație să nu admită totuși  majorări la pâine”, a declarat șeful statului, la emisiunea Președintele Răspunde.

Igor Dodon a mai spus că la moment, resurse cerealiere sunt suficiente.

„Dacă e să vorbim de situația agricolă, specialiștii de la ministerul Agriculturii, alți colegi îmi dau asigurări că rezerve sunt, adică nu vom muri de foame, dacă vorbim de grâu și porumb.Rezerve de cerealiere în RM sunt. Exporturile au fost parțial, și în ultimul timp, total sistate, de aceea grâul care este în țară, rămâne în țară. Ne ajunge aceste rezerve până la roada nouă. Înțelegem că roada ar putea fi destul de scăzută în acest an, dar sperăm că o să plouă și cred că situația va fi parțial salvată”, spune președintele.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns