VIDEO// Igor Dodon după o vizită la aeroport : “Este bine ca toți care se întorc să spună sincer de unde vin, pentru că noi suntem pregătiți să-i ajutăm”

Președintele Igor Dodon a mers într-o vizită de lucru la Aeroport și la Spitalul de Boli infecțioase Toma Ciorbă, pentru o documentare privind nivelul de pregătire pentru eventuale cazuri de coronavirus.

„Am fost mai întâi la Aeroport. Tocmai venise o cursă cu cetățenii noștri din Italia. Vreau să spun că nu se atestă o creștere a numărului de moldoveni ce se întroc în țară. Am verificat cum activează polițiștii de frontieră. Este bine ca toți care se întorc să spună sincer de unde vin, pentru că noi suntem pregătiți să-i ajutăm”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a solicitat organelor competente să monitorizeze situația, inclusiv la capitolul prețuri la medicamente sau măști medicinale. „Dacă se vor face speculații la acest capitol, îi avertizăm că vor fi luate măsuri foarte drastice”, a adăugat Dodon.

Președintele țării a dat asigurări că spitalul de bloi infecțioase este pregătit pentru eventuale cazuri de infectare cu virusul de tip nou.

La rândul său, ministra Sănătății a precizat că până acum au fost folosite 2 teste pentru depistarea coronavirusului, pentru doi moldoveni ce prezentau febră la întoarcerea în țară. „Cele două cazuri suspecte nu s-au confirmat. Ministerul este în acțiune permanent, în coordonare cu reprezentantul OMS”, a declarat ministra.

Distribuie

Lasă un răspuns