VIDEO// Diacov: “Domnul Candu a fost autorul moțiunii de cenzură împotriva Maiei Sandu”

Liderul fracțiunii democraților neagă afirmațiile Partidului Acțiune și Solidaritate că ar fi încercat să discute cu PD în privința unei eventuale colaborări. „Niște șmecherii, un fel de grădiniță de copii cu diferite declarații și apoi diferite acuzații”, a declarat Dumitru Diacov, într-UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

Președintele de onoare al PD susține că nu a discutat „în viața lui” cu lidera PAS, Maia Sandu, deși a așteptat o astfel de inițiativă.

„Eu am votat-o de două ori pe Maia Sandu, ea nu și-a permis niciodată să vină la noi… prima dată în viață am dat mâna cu dânsa acum 3 săptămâni, la ambasada Germaniei. Eu m-am propus să o salut și doamna parcă s-a speriat așa nu știu cum”, a povestit parlamentarul.

Mai mult decât atât, Diacov spune că Maia Sandu a transmis tot felul de mesaje privind imposibilitatea de a discuta cu PD atât timp cât în această formațiune se regăsește Andrian Candu, „legat strâns” de Vladimir Plahotniuc. Într-un final, Candu a părăsit PD și transmite mesaje de sprijin în adresa fostei prim-ministre.

„Domnul Candu a fost autorul moțiunii de cenzură împotriva Maiei Sandu. El e a venit cu textul pregătit gata. El a fost una dintre primele persoane care a pledat pentru votarea Guvernului Chicu. A avut întrevederi cu Igor Dodon și era foarte fericit după aceste întrevederi”, a spus Diacov.

Potrivit lui, în actualele condiții, când PD a rămas fără 7 deputați, eventuale discuții pe crearea unei coaliții cu Blocul ACUM nu-și au rostul.

„Noi eram 29, împreună cu ACUM eram 54. Acum suntem 48, ce facem cu 48 de voturi? Nu facem nimic. Sau să ne ducem la grupul Șor? Sau la Candu? Acolo nu trebuie cu Candu de discutat, dar cu alții, care au făcut acest scenariu”, a spus Diacov.

PD și PSRM au anunțat lansarea discuțiilor pe crearea unei coaliții de guvernare. PAS a emis o declarație prin care a spus că a încercat să discute cu PD, în tot acest răstimp, însă acestea au eșuat.

Distribuie

Lasă un răspuns