VIDEO// Cum sunt transportate persoanele suspectate de coronavirus la spitalul „Toma Ciorbă”

Momentul când patru persoane suspectate de coronavirus sunt aduse la spitalul „Toma Ciorbă” a fost filmat de reporterii Deschide.MD. Pacienții au fost transportați cu două ambulanțe, iar personalul medical care îi însoțea și specialiștii care i-au întâmpinat, purtau doar măști de protecție.

Nici șoferii ambulanței, și nici echipa de medici nu au vrut să discute cu reporterii noștri.

Medicii de la ambulanță sunt dotați cu echipamente de protecție individuală doar în cazurile în care transportă pacienți testați pozitiv pentru coronavirus. În cazul unor suspiciuni de infectare, aceștia nu sunt obligați să poarte costume de acest fel. Aceasta este explicația ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Zilnic, noi avem mai multe transportări la Spitalul „Toma Ciorbă” și medicii nu pot să poarte asemenea echipamente la fiecare caz de suspiciune”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului, Cristina Stratulat.

Mai mult, aceasta ne-a declarat că femeia de 48 de ani, testată pozitiv pentru coronavirus, a fost transportată de la Aeroport la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” cu o ambulanță simplă, iar medicii nu purtau echipament special, cu excepția măștilor de protecție. Abia după ce s-a confirmat prezența virusului COVID-19 în organismul femeii, medicii de la ambulanță, care au transportat-o de la „Toma Ciorbă” la Spitalul Republican, au purtat echipamente de protecție individuală.

Sursa: deschide.md

Distribuie

Lasă un răspuns