(VIDEO) Cei mai buni elevi, premiați la ”Gala Olimpicilor”

S-au consumat olimpiadele şcolare locale şi în majoritatea şcolilor au fost organizate festivităţi de omagiere  a celor mai buni elevi, menite să le pună în valoare rezultatele, dar şi să-i motiveze pe colegii lor.  

Gala olimpicilor a fost un eveniment de excepţie pentru întreg Liceul Teoretic „Ioan Sârbu” din Ignăței. Școala, care în toate timpurile a fost și este un altar al cunoștințelor, unde se fac investiții morale, spirituale, culturale și intelectuale în mintea și sufletul tinerei generații, a onorat elevii care au demonstrat capacități şi rezultate deosebite la olimpiadele școlare locale. Alături de elevi s-au bucurat mult de succesele muncii lor profesorii.

Într-o atmosferă solemnă s-a dat start Galei Olimpicilor prin onorarea simbolicii de stat și a drapelului și imnului LT „Ioan Sârbu”. În acordurile imnului „Gaudeamus” și în aplauzele tuturor, Pavel Gheorghiță, olimpicul republican al anului 2017, a adus în sală Torța Cunoștințelor.

Cuvinte de laudă au răsunat în adresa elevilor care, demonstrând aptitudini intelectuale deosebite, au înregistrat performanțe demne de laudă, ocupând locuri premiante chiar şi la 3-5 discipline. Mai mult de 200 de elevi au fost premiați cu diplome de gradul I, II, III și mențiuni.

La această ceremonie au fost onorați și profesorii preparatori pentru munca enormă depusă alături de discipolii lor. Primarul Alexandru Calaraș a înmânat colectivului profesoral o Diplomă de onoare din partea administraţiei satului,  menționând aportul deosebit al acestuia în educația tinerei generaţii, promovarea valorilor civice. Cuvinte de mulțumire din numele părinților și bunicilor a adresat corpului didactic, dar şi elevilor Sofia Caraman, nepoata căreia, Iuliana, s-a învrednicit de câteva diplome de merit.

Deținătorii locurilor premiante din cadrul şcolilor şi liceelor se pregătesc de etapa raională.

Galina Platon, directoarea LT „Ioan Sârbu”, Ignăţei

 

Distribuie

Lasă un răspuns