VIDEO// Cavcaliuc, către conducerea IGP: Nu trebuie să vă fie rușine să spuneți realitatea și să cereți la timp ajutor

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a îndemnat actuala conducere a instituției să nu îi fie rușine și să ceară ajutor la timp. Mai exact, acesta a spus că polițiștii nu ar avea suficiente echipamente de protecție.

„Am vorbit cu mai mulți angajați și conducători din cadrul IGP despre măsurile de precauție pentru a nu se îmbolnăvi. Au spus că au primit de la Ministerul de Interne 100 de măști, 100 de mănuși și câte 40 de dezinfectante în fiecare inspectorat. Dar în fiecare inspectorat sunt câte 80-100 de angajați. Aceste resurse ajung pe maxim două zile”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc în cadrul unei adresări video.

„Conducerii IGP nu trebuie să îi fie rușine să spună realitatea care este și să mobilizeze oamenii, ca să vină în ajutor. Nu trebuie să fie rușine să cerem la timp acest ajutor, să se mobilizeze agenții economici, societatea, partenerii, pentru a dota poliția cu tot ce este necesar, fiindcă riscul de îmbolnăvire și contaminare este foarte înalt”, a adăugat acesta.

Menționăm că, de partea cealaltă, autoritățile au declarat că dispun de suficiente echipamente de protecție. Conducerea IGP nu a venit, deocamdată, cu o poziție în acest sens.

Amintim că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de coronavirus. O persoană a decedat, iar două paciente au fost tratate.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns