VIDEO/ Bătrânețe activă, la Samașcani

Posibilităţi mai diverse pentru organizarea timpului liber

De acum încolo, locuitorii satului Sămăşcani, Şoldăneşti, în special persoanele în etate,  vor dispune de posibilități mai diverse de a-și organiza timpul liber. Şi asat datorită Centrului Comunitar „Bătrânețe Activă”, inaugurat în mod festiv în sat duminica trecută. Dar şi faptului că de la un timp s-a satbilit o colaborare strânsă între Primărie, Biserică şi gimnaziul din localitate.

Evenimentul a avut loc grație eforturilor conjugate ale administrației publice locale,, a grupului de Inițiativă „Seniorii Activi” în frunte cu Ecaterina Ungureanu.

La festivitatea organizată cu acest prilej, la Samașcani au participat şi delegații din satele vecine, Sârcovo, Răspopeni, raionul Rezina şi Şoldăneşti.

Lilia GAVRILAN, primar  satul Samașcani

Proiectul „Centru Comunitar: Bătrânețe Activă” dezvoltat de către Grupul de Inițiativă „Seniorii Activi”  a fost finanțat  de către Primăria Sămășcani și Crucea Roșie din Elveția prin intermediul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de către HelpAge International în parteneriat cu A.O. Casmed. Centrul comunitar va asigura accesul la activități socio-educaționale şi recreative sle persoanelor în etate din comunitate, care vor susține integrarea socială a acestora.

Primăria și grupul de Inițiativă „Seniorii Activi” urmează să monitorizeze organizarea şi desfăşurarea activităților.. Potrivit organizatorilor, condițiile noi create facilitează participarea săptămânala a cel puțin 40 persoane în etate, dar şi copii, tineri, adulți la ateliere artistice și de lucru manual, activități sociale, sportive și de voluntariat etc..Toate acțiunile vizează implementarea și promovarea activităţilor ce vor contribui la o viaţă activă şi sănătoasă a persoanelor în etate.  În acest scop, în Centrul Comunitar au fost create condiții respective pentru diverse categorii care doresc să activeze în anumite domenii.

Tatiana SOROCAN, director HelpAge Internațional

Mai mult video AICI

Victor Sofroni

Distribuie

Lasă un răspuns