VIDEO// Atenție, FAKE! „Cumătra” știe mai bine ce se întâmplă la „Toma Ciorbă”

În plină pandemie, se pare că trebuie să luptăm nu doar cu virusul dar și cu dezinformările, bârfele și știrile false. După mesaje despre hoți mascați în medici, elicoptere care vor arunca dezinfectat, astăzi un alt mesaj audio este distribuit pe rețelele de socializare cel mai probabil pentru a crea panică în societate. Nu este clar cine vorbește, conține cuvinte necenzurate, iar sursa informației este „cumătrul Radu”.

Menționăm că în ultimele zile informații care nu corespund realității circulă pe diverse site-uri și pe rețelele de socializare. Se întâmplă atât la nivel global, cât și în Republica Moldova.

Oamenii legii menționează că acțiunile sunt ilegale și dau asigurări că cei care scriu aceste mesaje vor fi trași la răspundere „Atenționăm persoanele care stau în spatele acestor informații false, să nu profite de situația epidemiologică din țară pentru a panica populația și pentru a perturba activitatea organelor competente”, se arată într-un comunicat al poliției.

Vă îndemnăm să vă informați doar din surse oficiale și chiar dacă nu sunteți inițiatori ai acestor mesaje false, să nu le distribuiți.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns