VIDEO/Andrei Năstase despre provocările de la Băcioi: În toate țările există mafie, dar în lumea civilizată ea stă la pușcărie, nu în Parlament

Continuă întâlnirile lui Andrei Năstase, co-președintele Blocului electoral ACUM cu locuitorii satelor și orașelor din republică.

La Glodeni Andrei Năstase a încurajat oamenii în lupta lor pentru dreptate, iar Rodica Nemerenco, candidata Blocului ACUM pentru circumscripția nr.5, a transmis la rândul ei un mesaj mobilizator. „Dragi pământeni! Oamenii buni, onești, corecți și curajoși, trebuie să facem ceea ce ei, oligarhii și mafioții, nu pot face. Să vorbim cu oamenii, să le batem la uși și să le spunem că nu sunt singuri, că ne avem unii pe ceilalți și că suntem mulți. Trebuie să ne facem dreptate si noi cei adunați în jurul blocului ACUM, suntem OAMENI BUNI, DEMNI ȘI CINSTIȚI, și suntem oameni dintre oameni!
VOTĂM ȘI NE FACEM DREPTATE!”– a spus ea.

La Edineț, alături de Dinu Plângău, candidatul Blocului Electoral ACUM pe circumscripția nr.3, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă masiv la vot pentru a face schimbarea. El a amintit și despre cazul strigător la cer, când Dinu Plângău a fost maltratat de acoliții lui Sergiu Sârbu chiar în fața polițiștilor, care nu au reacționat în niciun fel. „Dinu a înfruntat teroarea care s-a cuibărit în toate instituțiile statului și, ceea ce este cel mai grav, inclusiv în cele care trebuie să păstreze ordinea. Totul s-a produs pe scările unui comisariat de poliție, care ar trebui să apere oamenii, și nu să devină complice ai acestei guvernări criminale, care și-a bătut joc și continuă s-o facă de această țară. Dinu a fost lovit de mafia acestei țări prin intermediul unor nemernici, unor infami, unor indivizi certați cu legea. Ei au avut neobrăzarea să lovească în omul, care în 2015 a ridicat o țară în picioare, adunându-ne la primul protest împotriva hoților și bandiților de la guvernare”- a spus Andrei Năstase.

Drochia l-a întâmpinat pe primarul ales al Chișinăului cu aplauze și întâlnirea cu locuitorii orașului s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, denotând un interes sporit față de subiectele puse în discuție. Svetlana Conea, candidata Blocului electoral ACUM pe circumscripția nr.6, a subliniat importanța votului fiecărui cetățean și a chemat oamenii să fie activi și să-și manifeste voința și opțiunea politică la 24 februarie.

Satul Bașcalia din Basarabeasca s-a adunat de dimineață în fața Casei de Cultură, optând pentru a petrece întrunirea afară, frigul din instituția amintită fiind insuportabil. Andrei Năstase a vorbit, printre altele, și despre alocația unică de 600 de lei, oferită pensionarilor înainte de alegeri de actuala putere. „O mână de oameni răi au considerat că Republica Moldova este moșia lor și o pot exploata cum doresc, iar pe oamenii acestei țări i-au transformat în robi. Cum să-I numim altfel pe oamenii care muncesc toată viața ca să primească o pensie mizerabilă, 70% din care este cheltuită pe medicamente. Am ajuns să trăim vremuri când cetățeanul ideal pentru guvernare este cel care muncește toată viața, ajunge la pensie și moare într-o lună două. După zeci de ani de hoție a lui Tarlev, Voronin, Plahotniuc, Șor, Leancă, Ghimpu, ei ne aruncă niște fărâmituri înainte de alegeri – câte 600 de lei pentru pensionari, după ce au jefuit cu japca. Cum se numește asta, dacă nu genocid social?”- a spus Andrei Năstase. La întrunire a fost prezentă și candidata Blocului electoral ACUM pe circumscripția nr.40, Domnica Manole.

Andrei Năstase a vizitat și orașul Leova, unde a vorbit cu oamenii chiar lângă Piața Agricolă, alături de candidatul Blocului elctoral ACUM pe circumscripția nr.41, Dumitru Putregai.

La Gotești, raionul Cantemir, Andrei Năstase l-a susținut pe Constantin Boișteanu, candidatul Blocului Electoral ACUM pe circumscripția nr.42. Discuția s-a axat pe necesitatea de a deconspira odată și odată autorii furtului miliardului, a „spălării” banilor mafiei rusești prin sistemele bancar și judiciar al Republicii Moldova și tragerea lor la răspundere. Andrei Năstase le-a mulțumit tuturor pentru participare activă la întâlnire și i-a îndemnat să iasă la vot la 24 februarie, așa încât să-și poată lua țara înapoi.

În orașul Sângera, la liceul „Alexandru cel Bun” Andrei Năstase a avut parte de o discuție fructuoasă cu elevii și cadrele didactice, care și-au manifestat plenar încrederea în candidatul lor și în Blocul Electoral ACUM.

Din păcate, provocările puse la cale de oponenții politici ai Blocului electoral ACUM continuă. După cele de la Durlești, alte provocări și mai impertinente, au continuat la întâlnirea lui Andrei Năstase, candidatul Blocului pe circumscripția nr.33, în comuna Băcioi. Acolo au fost prezenți circa 30 de inși în mare parte în stare de ebrietate sau chiar drogați, care au încercat să perturbe întâlnirea. De acestă dată ei au ales tactica infiltrării în mulțime cu vociferări și amenințări nedisimulate, incitând și intimidând oamenii veniți la întâlnire cu primarul ales al Chișinăului, care le reprezintă interesele. Acoliții lui Constantin Țuțu și-au manifestat agresiunea până acolo, încât au fost pe punctul de a provoca un adevărat război, fiind pregătiți să lovească, să bată, să transforme întâlnirea într-un act de violență reprobabilă. Prezentă la întâlnirea de la Băcioi pentru a-și susține fostul elev, doamna profesoară Vera Mustea a mărturisit că a fost efectiv șocată de ceea ce a văzut. „M-am frământat toată noaptea, nu puteam să înțeleg cum e posibilă o asemenea neobrăzare în țara noastră, m-au dezamăgit specimenele trimise să destabilizeze întâlnirea. Aceștia nu sunt cetățeni conștienți, sunt total derutați și manipulați. Dar, știți ceva? M-a bucurat enorm reacția elevului meu, Andrei Năstase și sunt mândră să spun asta. El a știut să se manifeste cu demnitate și să țină piept provocărilor, inclusiv celui care s-a repezit la el. Și eu cred că s-a văzut slăbiciunea unei puteri care se teme de oameni, se teme strașnic că Blocul ACUM e pe cale de a câștiga alegerile”- a spus Vera Mustea. Andrei Năstase a comentat cele întâmplate astfel: „În toate țările există mafie, dar în lumea civilizată ea stă la pușcărie, nu în Parlament!”

Deși provocatorii au fost mai agresivi ca altă dată, oamenii veniți la întâlnire cu Andrei Năstase au scandat „Țuțu la pușcărie!”, „Jos hoții!”, „Învingem ACUM!”, manifestându-și totala solidaritate cu Blocul electoral ACUM și cu Andrei Năstase, candidatul lor pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Toate aceste evenimente au fost documentate de   observatori internaționali.

ACUM la Bacioi

Pubblicato da Nicolae Josan su Lunedì 18 febbraio 2019

#AndreiNăstase #ACUM la BĂCIOI.

Pubblicato da Andrei Nastase su Lunedì 18 febbraio 2019

Distribuie

Lasă un răspuns