Veteranii de război cer demisia ministrului Ciocoi

Sâmbătă, veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața Ministerului de Externe, după care au revenit în fața Guvernului. Ei au anunțat că în cazul în care cerințele lor nu vor fi îndeplinite, vor organiza, pe 2 martie, proteste în toată țara.

Potrivit deschide.md, veteranii războiului de pe Nistru protestează cerând demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat zilele trecute că armata rusă a fost cea care a oprit războiul din 1992. Ei au venit cu pancarte cu mesajele „Noi v-am votat, voi ne-ați trădat!”, „Prea mulți dintre voi au trădat acest popor!”

Veteranii cer și tratament de reabilitare gratuite o dată pe an, bilete la sanatoriu o dată în an și medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor. O altă solicitare este compensarea cu 50% a plăților la întreținere. Membrii grupului de inițiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor urma reacții drastice.

Comentând declarația ministrului Aurel Ciocoi, analistul politic Anatol Țăranu, fost ambasador al R.Moldova la Moscova a menționat, că declaraţiile lui Aureliu Ciocoi îi aparţin de fapt lui Igor Dodon, care provoacă acum un război intern în Republica Moldova, iar cetăţenii care îl votează pe Dodon şi pe socialişti îşi aruncă buletinele de vot în favoarea unui potenţial război în R. Moldova.

„În spatele spuselor ministrului Ciocoi stă nemijlocit Igor Dodon cu toată politica formulată de el. El scindează acum societatea Republicii Moldova şi aruncă vreascuri în acest rug al unei coleziuni foarte serioase. Actuala guvernare, în frunte cu Igor Dodon, provoacă acum un război intern în Republica Moldova. Ne-am putea trezi într-o zi cu un război nu între Chişinău şi Tiraspol, dar mai rău, aici, pe malul drept al Nistrului… Ei fac aşa încât în societatea noastră mereu să existe acest focar al unui potenţial război intern. Lui Dodon îi poate fi atribuit calificativul preşedinte-război. Asta este funcţia şi misiunea lui în Republica Moldova,” a declarat Anatol Ţăranu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Menţionăm că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, consideră că “armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge”.

Distribuie

Lasă un răspuns