Veronica Cernolev, deţinătoarea Premiului Mare al Festivalului Național al Cântecului Francofon

Veronica Cernolev, profesoară la Școala de Muzică ”Academician Gheorghe Mustea” din Telenești a devenit câștigătoarea premiului mare al Festivalului Național al Cântecului Francofon “Chantons, amis!”, desfăşurat tradițional, începând cu anul 2003, în cadrul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova. 

Dânsa a interpretat melodia “Pour que tu m’aimes encore” (”Încă te mai iubesc”) din repertoriul cunoscutei cântăreţe franceze de estradă Cйline Dion.

Doamna profesoară lucrează de 12 ani la Şcoala de Muzică din Telenești şi nu este la prima sa participare în cadrul unor festivaluri naționale. În anii trecuți a prezentat melodii din zona folclorică respectivă la festivalurile de muzică populară ”Maria Drăgan” și ”Tamara Ciobanu”, fiind menționată cu diplome.

”Participarea la Festivalul Național al Cântecului Francofon a fost o mare provocare pentru mine, mai ales că, până nu demult, la festivalul respectiv profesorii nu erau admiși. Am aflat întâmplător că, pe lângă cele trei cate-gorii de vârstă ale elevilor, a fost întrodusă și categoria  a patra, pentru profesori. Am câștigat preselecția la etapa naţională, unde în categoria profesorilor au fost 4 participanţi”, ne-a relatat premianta.

Valentin Ursu, directorul Școlii de Muzică  din Teleneşti ne spune că premiul obținut de profesoară este o mândrie pentru cadrele didactice și elevii de aici:                                         

”Dna Veronica este regentă de cor, la scoala noastră predă elevilor măestria intepretativă la instrumentele muzicale. Este un exemplu bun pentru elevi”, a remarcat V.Ursu.                           

În urma selecției la nivel local și raional a celor mai buni interpreți de cântec în limba franceză, anual circa 60 de participanți de vârste diferite își demonstrează calitățile vocale și de cunoaștere a limbii franceze în fața unui juriu competent. Președintele juriului este compozitorul Constantin Rusnac. Inițiatoarea acestui festival este Svetlana Manuil, președinta Asociației Profesorilor de Franceză din Republica Moldova.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns