Venituri suplimentare din taxe şi plăţi la Primăria Orhei

O plată în mărime de 100 de lei, vor trebui să achite cei care vor solicita de la Primărie autorizaţie de construire sau desfiinţare. Foto simbol zdg.md

Persoanele care vor solicita de la Primăria Orhei certificat de urbanism pentru proiectare sau certificat de urbanism informativ, vor trebui să achite pentru emiterea acestor documente câte 50 de lei.

Aceste plăți au fost stabilite printr-o decizie aprobată la şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Orhei de la sfârşitul săptămânii trecute.

Tot atunci, a fost aprobată taxa care va trebui să fie achitată pentru înregistrarea contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole, pentru modificarea, rezilierea şi pentru eliberarea extraselor din Registrul contractelor de arendă. Mărimea taxei pentru aceste servicii oscilează între 2 lei şi 6 lei pentru un document.

Proiectele celor două decizii au fost elaborate de Primăria Orhei, care a indicat în notele informative că taxa şi plăţile respective vor genera venituri pentru bugetul municipal.

 

Distribuie

Lasă un răspuns