Vehiculele cu numere de înmatriculare neutre, admise în traficul internațional

De marţi, mijloacele de transport din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu numere de înmatriculare neutre sunt admise în traficul rutier internațional, relatează deschide.md.

Plăcuțele au început să fie eliberate din 10 septembrie curent la oficiile Agenției Servicii Publice, din Tiraspol și Râbnița. Numerele conțin trei litere și trei cifre. Odată cu obținerea acestora, proprietarii mașinilor primesc și un pașaport tehnic, iar pe vehicul este aplicat stickerul cu simbolul „MD”. Pentru a traversa frontiera de stat, șoferii trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare a transportului, permisul de conducere, Cartea Verde, raportul de inspecție tehnică periodică, actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului, precum și alte acte necesare călătoriilor în străinătate, în corespundere cu cerințele țărilor de destinație.

În ultima perioadă, în dosarul transnistrean au fost obținute mai multe progrese cu impact asupra cetățenilor din regiune: recunoașterea diplomelor de studii emise de instituțiile de învățământ din stânga Nistrului, asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din raionul Dubăsari, admiterea în traficul internațional a vehiculelor din regiunea transnistreană. Guvernul RM a alocat, de asemenea, 15 milioane de lei pentru școli, grădinițe, case de cultură și apeducte din zona de securitate.

Distribuie

Lasă un răspuns