Veaceslav Platon a părăsit Penitenciarul nr. 13. Primele declarații ale omului de afaceri

Omul de afaceri Veaceslav Platon a părărist Penitenciarul nr. 13, acolo unde a fost deținut timp de 4 ani. Decizia privind eliberarea a fost luată astăzi instanța de judecată a admis demersul de suspendare a executării pedepsei.

După cum relatează tv8.md, la ieșirea din penitenciar, Veaceslav Platon a declarat că a aflat despre eliberare de la adminidtrația penitenciarului.

„Au fost patru ani de luptă pentru surpaviețuire, împotrivire față de regimul lui Plahotniuc, nu a fost ușor. Eu acum mă voi ocupa de faptul ca în această țară să nu se mai întâmple așa ceva. Nu mă voi implica în politică. Sarcina mea este restabilirea dreptății – întoarcerea banilor furați, curțarea acestei țări de elemete plahotniuciste. Lupta totală cu Plahotniuc peste tot, la toate etajele puterii, societății și instituțiilor publice”, a declarat Platon.

Platon spune că nu va cere despăgubiri de la stat pentru faptul că a stat în închisoare. De asemenea, omul de afaceri spune că va rămâne în țară.

La ieșirea din penitenciar îl aștepta și mama lui, care este convinsă că fiul ei este nevinovat și a stat degeaba în detenție.

Anterior, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

 

Distribuie

Lasă un răspuns