Vasile Purice: de profesie – om al cuvântului, de vocaţie – om cu suflet mare

La 8 octombrie, după o boală incurabilă, a încetat din viaţă profesorul Vasile Purice.

S-a născut la 03.01.1950 în s. Glavan (Ţarigrad), raionul Drochia.

După şcoala de 8 ani din satul natal, studiază la Şcoala Pedagogică din Lipcani şi între 1969-71 este ca învăţător la ŞM din Cărpineni, raionul Cotovschi (Hânceşti). Apoi absolveşte Universitatea  Pedagogică “A.Russo” din Bălţi şi în 1976 îşi începe activitatea în calitate de profesor de limbă şi literatură rusă la ŞM Pecişte, raionul Rezina. Peste trei ani trece director în ŞM din s. Cuizăuca, raionul Rezina. Dar revine în 1981 la Pecişte în calitate de director-adjunct. Din 2005 a activat în s. Parcani, raionul Şoldăneşti. 

De profesie – om al cuvântului, de vocaţie – om bun, om cu suflet mare, preaiubitor de tot ce avem mai frumos şi sfânt: istorie, limbă, tradiţie, un mare iubitor de oameni.

Sincere condoleanţe familiei, rudelor şi tuturor prietenilor. Nu există cuvinte care să le poată alina durerea şi tristeţea celor care l-au cunoscut. Acum putem să-i oferim doar un omagiu de cinstire şi să-i păstrăm vie amintirea celui care a fost Vasile Purice, profesor care şi-a dedicat întreaga viaţă activităţii didactice. Mulţumim Celui de Sus că ne-a oferit şansa de a-l cunoaşte şi a-i aprecia dăruirea în domeniul educaţiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Corpul didactic al IP Gimnaziul Pecişte

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns