Vara SuperEroilor, o tabără de copii gestionată de bibliotecă

De copii se ocupă 10 voluntari. Ei organizează lecturi, competiţii, concursuri, jocuri vesele şi captivante. 

La Biblioteca Publică Vasile Alecsandri din Telenești şi-a început activitatea tabăra de zi Vara SuperEroilor. Proiectul are drept scop oferirea unei alternative inteligente de odihnă pentru copiii cu vârsta de 8-13 ani, cu maximă eficiență și minime riscuri. Copiii se vor odihni aici pe parcursul unei luni, până la 20 iulie.  

După cum ne-a relatat Maria Furdui, directoarea instituției, tabăra asigură pentru copii un spectru larg de activități interactive și educative:

”Programul include lecții de etichetă, traininguri speciale, jocuri interactive și master-class-uri pentru dezvoltarea facultăților creative ale copiilor, abilităților de socializare, lucrul în echipă. Ea a apărut ca răspuns la cerințele părinților care nu doresc sau nu pot să-şi dea copiii la alte instituţii de recreere pe o perioadă îndelungată. Programul este de luni până vineri, de la ora 10.00 până la ora 13.00 – o soluție excelentă pentru părinții care au serviciu”, a remarcat dna Furdui.

Biblioteca organizează tabăra respectivă din anul 2013 cu susținerea financiară a primăriei Telenești. Numărul  beneficiarilor a crescut de la 34 în 2013 până la 85 în anul curent. Este un serviciu care se bucură de popularitate între copii și părinți, au menționat colaboratorii bibliotecii.

Ion Cernei

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns