Vadim Krasnoselski, noul aşa-zis preşedinte al regiunii transnistrene

Rezultatele preliminare ale aşa-ziselor alegeri prezidenţiale din regiunea transnistreană, desfăşurate la 11 decembrie, arată că cele mai multe voturi au fost acumulate de Vadim Krasnoselski, aşa-zisul preşedinte al sovietului suprem din regiune. Pe locul doi, dar la o diferenţă mare, vine actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Președintele ales al Moldovei Igor Dodon i-a adresat „sincere felicitări” lui Krasnoselski cu ocazia „victoriei categorice” a acestuia la „alegerile pentru funcția de lider al regiunii”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Dodon mai scrie că reușita de duminică a lui Krasnoselki „deschide o pagină nouă” în relația dintre Chișinău și Tiraspol, transmite Radio Europa Liberă.

Guvernul moldovean consideră alegerile din stânga Nistrului drept ilegale. Dodon care se află în așteptarea validării propriei victorii la alegerile prezidențiale moldovene de luna trecută a spus în ultimele săptămâni că este gata să se întâlnească în ianuarie cu noul lider transnistrean, oricare va fi acesta. Vineri, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile în formatul 5+2 pentru rezolvarea problemei transnistrene pot fi reluate după ce se finalizează atât alegerile prezidențiale moldovene, cât și cele din stânga Nistrului, menţionează sursa citată.

Sursa imagine: timpul

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns