Uniunea Europeană va susține raionul Rezina

Potrivit dlui Radu Lupu, șeful Serviciului de Proiectare și Asistență Investițională al Consiliului Raional Rezina, în anul 2016 Ambasada Germaniei la Chișinău și Departamentul pentru Relații cu Românii de Pretutindeni au anunțat concursuri de granturi dedicate autorităților publice locale, instituțiilor școlare și preșcolare, precum și asociațiilor obștești.

În cadrul concursului anunțat de Ambasada Germaniei la Chișinău printre entitățile raionale care au depus propuneri de proiect se numără:  Primăria Lipceni cu proiectul „Dotarea Grădiniței de copii din s. Lipceni cu inventar și echipament didactic”, costul proiectului 165530 lei; Primăria Peciște  – „Dotarea atelierului Educație Tehnologică al Gimnaziului Peciște” (112385 lei); Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rezina – „Crearea și dotarea Mișcării Ecologice “Patrula Verde” (181375 lei); Biblioteca Publică Raională “Mihai Eminescu” –  „Dotarea bibliotecii cu 1000 de cărți de specialitate” (125310 lei); Consiliul Raional Rezina cu proiectul „Dotarea grădinițelor din or. Rezina cu urne stradale de colectare selectivă a deșeurilor”; costul proiectului 180000 lei.

În cadrul concursului de proiecte anunțat prin intermediul Departamentului pentru Relații cu Românii de Pretutindeni au depus cereri de finanţare instituțiile din primăriile Trifeşti şi Lipceni.

Primăria Lipceni şi-ar dori să implementeze proiectul „Amenajarea Casei de cultură Lipceni – loc de debut profesional al actorului Mihai Volontir”; costul evaluat – 339272 RON sau cca 1,65 mln lei MD.

În prezent proiectele date se află la etapa de evaluare și verificare, nefiind anunțați câștigătorii. Rămâne să sperăm că pe parcursul acestui an vor beneficia de finanţare şi majoritatea absolută a proiectelor din raionul nostru, a mai spus dl R. Lupu.  

În imagine: Primăria Trifești a înaintat proiectul „Amenajarea Casei de cultură pentru omagierea sculptorului trifeștean Vasile Gorduz”; costul proiectului 235942 RON sau cca 1,15 mln lei MD.

         

  Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns