Unica elevă a clasei a IX-a din regiunea Orhei care beneficiază din oficiu de nota 10 la istorie

Maria Holban, elevă la Gimnaziul  „N.Holban” din s. Scorţeni, raionul Teleneşti, este unica absolventă a clasei a IX-a din regiunea Orhei care va beneficia de nota 10 din oficiu la disciplina Istoria Românilor şi Universală. La olimpiada republicană din 2020 la acest obiect Maria a obţinut locul III.

   Dna Maria Vleju, șefă-adjunctă a Direcției Generale Educație Telenești, responsabilă și de predarea în școli a istoriei, ne spune că nivelul la care se predă disciplina respectivă fac din elevii din Scorțeni adevărați împătimiți de acest obiect:

”Doamna profesoară Valentina Sârbu a reușit să le creeze elevilor un cult al istoriei – a adunat și mai adună exponate pentru muzeul școlii, organizează expediții arheologice în teritoriu etc., la care participă o mulțime de entuziaști, inclusiv și Maria Holban. Elevi din Scorțeni participă regulat la olimpiadele raionale la istorie și nu este pentru prima oară când scorțenenii se clasează pe locuri de frunte la olimpiadele republicane. Cazul Mariei Holban este unul special or, olimpiada republicană în anul curent a durat trei zile și a întrunit mai multe probe. Atât eleva, cât şi profesoara sunt mândre de rezultat”,  spune dna Vleju.

Şi dna Angela Frunze, directoarea Gimnaziului Scorţeni, spune că Maria este o elevă care are reușite și la alte obiecte. Bunăoară, a participat și la olimpiada raională la limba rusă. În anul trecut la Turnamentul raional în domeniul dreptului omului/copilului echipa din care a făcut parte și Maria a ocupat locul III. Obține diplome pentru reușita școlară în fiecare an, s-a implicat activ în diferite activități inițiate de voluntarul Corpului Păcii SUA în R. Moldova care activează în instituție”, a mai adăugat dna directoare.                                        

Reporter ”C”  

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns