Unica bibliotecă din țară cu cinematecă virtuală

Tehnologiile moderne nu vin să ia locul cărţii, ci mai degrabă au misiunea de a o completa. De aceasta s-au convins vizitatorii Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu” din Rezina. În deosebi elevii instituțiilor de învățământ din localitate care au vizitat “Cinemateca virtuală”, recent organizată în cadrul unui proiect investițional.  

Potrivit Galinei Davâdic, șefa Bibliotecii, “Cinemateca”, prin realitatea ei virtuală, oferă utilizatorilor noi metode și posibilități de cunoaștere a lumii, de percepere a realității micro- și macrocosmosului, a mediului acvatic, a unor zone istorice, turistice, etc. Ea este dotată cu ochelari și cărți speciale editate cu imagini 3D. Dna Davâdic susține că ideea aducerii realității virtuale în bibliotecă i-a venit după ce a testat diverse gadgeturi la forumurile tematice la care a participat. Această inovație tehnologică se bucură de popularitate în mod deosebit printre elevi, fapt adeverit de majorarea bruscă a frecventării instituției de către aceștia.

„Cinemateca virtuală” face parte din proiectul „Împreună pentru comunitate”, susținut de programul “Novateca”, având sprijinul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova și al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a mai relatat dna G. Davâdic.

Foto din arhiva BPR “M.Eminescu”.

Ion Perciun

Distribuie

Lasă un răspuns