Unde şi de ce a decedat bebeluşul cuplului din Rezina?

O cititoare ne-a comunicat că la Spitalul din Rezina, din vina medicilor, ar fi decedat un copil de câteva săptămâni, dar faptul este ţinut în taină. Solicitată să comenteze acest semnal, Nina Postu, directoarea Spitalului raional Rezina ne-a răspuns că acest caz s-a întâmplat la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău şi dumneaei nu cunoaşte circumstanţele decesului.

Amănunte am găsit pe portalul protv.md, care a relatat următoarele:

“O femeie din Rezina s-a plâns că bebeluşul ei a murit la două săptămâni de viaţă şi acuză medicii de cele întâmplate. Mama spune că sonda prin care era hrănit micuţul, născut prematur, i-ar fi fost introdusă din greşeală în plămâni, fapt care ar fi dus la deces. Responsabilii de la Institutul Mamei şi Copilului au refuzat să ofere detalii despre acest caz, cerând să revenim a doua zi.

Ulterior s-a stabilit: Nicoleta a devenit mamă pentru prima oară pe 21 februarie. Mare i-a fost fericirea când şi-a văzut băieţelul, care a apărut pe lume de 3 kilograme şi 100 de grame. Tânăra spune că l-a născut prematur, de 7 luni, iar din această cauză micuţul avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, care se anunţa a fi nu foarte complicată. Mama spunea că într-o zi a observat că sonda era murdară şi copilul se simţea rău. A mers cu copilul la roentgen, care ar fi arătat că sonda, prin care era hrănit bebeluşul, ar fi fost întrodusă nu în stomac, ci într-un plămân.

Băieţelul a fost transferat din nou la reanimare şi conectat la aparatele de respiraţie artificială. La două săptămâni şi o zi de la naştere însă Nicoleta a aflat că băieţelul ei s-a stins. Cei de la Institutul Mamei şi Copilului nu ne-au oferit niciun fel de informaţii. Nu ne-au spus nici dacă un asemenea caz a avut loc în instituţia dată sau dacă băieţelul a decedat anume din acest motiv”, menţionează sursa citată, concretizând că mama copilului afirmă că în rezultatele expertizei medico-legale nu s-a pomenit niciun cuvânt despre sonda introdusă greşit, ci că băieţelul a murit din cauza unei pneumonii bilaterale. Părinţii au apelat la un avocat.

Distribuie

Lasă un răspuns