Un tânăr din raionul Rezina a agresat un bătrân, a furat 1.200 de lei şi a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Un tânăr din raionul Rezina a fost condamnat la zece ani de pușcărie pentru tâlhărie comisă cu o deosebită cruzime. Mai exact, acesta a agresat fizic un bătrân de 78 de ani pentru a fura, într-un final, 1.200 de lei.

Crima a avut loc în dimineaţa zilei de 21 iulie 2018, în satul Gordineşti, raionul Rezina, când inculpatul, împreună cu o persoană neidentificată, a pătruns în casa bătrânului. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, aceștia l-au bătut crunt şi i-au cerut toţi banii. După ce victima a refuzat să se supună cerințelor, agresorii l-au lovit cu o bâtă în regiunea capului, după care au furat din casă 1.200 de lei, părăsind locul infracţiunii.

Bătrânul a fost găsit încă în viaţă de către vecini, care au declarat că l-au recunoscut pe unul dintre atacatori. Peste câteva ore, inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut şi, până la sentinţă, s-a aflat în arest preventiv. Acesta este din aceeaşi localitate cu victima şi anterior a mai fost condamnat.

Peste zece zile de la crimă, bătrânul a decedat la spital. Potrivit Raportului de expertiză judiciară medico-legală, moartea victimei a survenit în rezultatul insuficienţei cardio-vasculare acute, iar între leziunile pricinuite de atacatori şi deces nu ar exista legătură cauzală.

Sentinţa este cu drept de atac.

 

Distribuie

Lasă un răspuns