Un sătean a pus la dispoziţie puieţii, iar elevii i-au sădit în parcul satului

Sfârșitul acestei toamne le va rămâne în memorie elevilor din clasele a VIII-a  și a IX-a de la Gimnaziul Țânțăreni, raionul Teleneşti, care pe 29 noiembrie au sădit peste 150 de puieți în parcul satului împreună cu profesoara Maria Popa şi ajutați de către primarul Dumitru Stoica. Timpul era cam nefavorabil, dar, precum spune dna Popa, altă zi nu a fost la îndemână:

Tuia este un arbore veşnic verde, frumos, nu prea mare, cu o formă conică. În înălțime atinge 3-5 m, iar în lățime 1-2 m. Imagine preluată.

”În cadrul proiectului Împreună suntem mai puternici, iniţiat de către elevii din gimnaziu, am decis să plantăm puieţi de pomi veşnic verzi în parcul satului. S-au mai făcut plantări şi cu trei ani în urmă, dar mai mulţi puieți sădiți atunci nu s-au prins. Cea mai mare parte a materialului săditor, 150 de puieți de tuia, ni i-a pus la dispoziţie Marcel Roșca, unul din antreprenorii locali, care se ocupă de creșterea puieților de pomi și arbuști. A fost o zi cu implicare majoră, dar ne-a reușit”, spune dna Popa.            

”Am activat toți pentru un lucru frumos şi benefic pentru localitatea noastră, înverzind şi salubrizând  parcul din sat. Ne mândrim că putem face o mică schimbare pentru localitate”- ne-a relatat Nicoleta Căpățină, una din activistele voluntare.

Primarul localității salută implicarea elevilor în asemenea activități de voluntariat:

”E important că inițiativa a venit de la elevi. Nu am putut să-i refuz și am muncit alături de ei până am sădit ultimul puiet. Vom sădi și alte soiuri de pomi, nu numai conifere, astfel ca vegetația în parc să fie diversă. Mulțumesc copiilor, mulțumesc părinților și pedagogilor care au reușit să-i motiveze”, a menționat la rândul său primarul.                 

                                                Ion Cernei

Distribuie

Lasă un răspuns