Un procuror, un judecător şi un avocat din  Orhei bănuiți de corupere pasivă și activă

Procurorii anticorupție au reținut, zilele trecute, un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei și un avocat, fiind bănuiți de corupere pasivă și activă.

Conform materialelor cauzei, procurorul ar fi solicitat, prin intermediul avocatului, de la soția unei persoane învinuite de punerea în circulație a drogurilor, suma de 3000 de euro, pentru recalificarea faptei penale și soluționarea chestiunii de eliberare a inculpatului din arest, anunță Serviciul de presă al Procuraturii anticorupţie.

De asemenea, judecătorul din cadrul judecătoriei Orhei, care a examinat în fond cauza penală respectivă, ar fi pretins de la soția inculpatului, prin avocat, suma de 2000 de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului, precum și a elibera persoana din arest.

Astfel, în cadrul descinderilor procurorilor și ofițerilor anticorupție, în automobilul procurorului a fost găsită suma de 3000 euro.

Procurorul și avocatul au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, fiind plasați în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Menţionăm că Procurorul General a dispus pornirea urmăririi penale în privința procurorului și judecătorului.Astfel, procurorii anticorupție au inițiat 3 cauze penale, conform art.324 și 325 Cod penal, pe numele judecătorului, procurorului și avocatului implicați, aceștia având, la moment, calitate de bănuiți.

Foto: itamchannel.com

Distribuie

Lasă un răspuns