Un patinoar din Madrid va fi transformat în morgă

Un patinoar din Madrid va fi amenajat pentru a aduce trupurile victimelor coronavirusului în capitala care numără deja mai mult de 1.200 de morţi, au anunţat luni autorităţile municipale şi regionale, informează AFP.

“Pregătirile au început pentru a primi cadavrele în Palacio de Hielo şi astfel să faciliteze munca serviciilor funerare în faţa acestei situaţii excepţionale”, au anunţat autorităţile din regiunea Madrid.

Această morgă improvizată ar trebui să înceapă să fie folosită “în următoarele ore”, potrivit comunicatului regiunii.

Regiunea a evocat “o măsură excepţională”, vizând să “amelioreze durerea apropiaţilor victimelor şi situaţia din spitalele madrilene”.

Primăria din Madrid a indicat luni că serviciul funerar municipal nu poate colecta trupurile din lipsă de echipamente de protecţie pentru personalul său.

Acest patinoar se află în apropiere de târgul din Madrid al cărui pavilion a fost transformat în spital de campanie de 1.500 de paturi şi care ar putea primi până la 5.500.

Spania a înregistrat 462 de decese de duminică până luni din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul total al deceselor a ajuns la 2.182, dintre care 1.263 doar în regiunea Madridului, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni de autorităţi.

Sursa: news.ro

Distribuie

Lasă un răspuns