Un orășel din Italia nu a mai raportat niciun caz nou de coronavirus zile la rând. Cum a oprit îmbolnăvirile

Italia se confruntă cu cea mai dificilă perioadă de la începerea epidemiei, dar un orășel aflat în centrul problemei nu a raportat cazuri noi. Situația actuală este rezultatul unui experiment, scrie Playtech.ro.

La momentul redactării acestui material, au fost înregistrați 35.713 bolnavi de coronavirus pe teritoriul Italiei. Numărul total de decese este 2978, cea mai mare valoare înregistrată în afara Chinei.
Pe parcursul zilei de astăzi însă, s-ar putea să depășească cea mai mare putere a Asiei.

În mod surprinzător însă, în nordul Italiei, de unde a pornit epidemia, în peninsulă există un orășel care nu a mai raportat niciun caz nou de Covid-19. Vo este situat în apropierea Veneției, iar locuitorii săi au făcut un experiment simplu.

Fiecare persoană din orășel a fost testată pentru coronavirus. Asta a însemnat 3.300 de oameni. Conform sursei Sky News, mecanismul a dat rezultate și, după testare, nu s-au mai înregistrat cazuri noi în regiune.

Orașul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei și este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecții cu coronavirus. Experimentul a implicat achiziția testelor. După testarea celor 3.300 de persoane, a fost impusă o carantină strică în cazul celor infectați și a contactelor acestora. În consecință, deja de vinerea trecută, nu s-au mai înregistrat cazuri noi. „Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini.

Inițiativa experimentului a venit din partea lui Andrea Crisanti, un expert de Imperial College of London. La final, a confirmat că testarea populației a făcut diferența. „În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și pe cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns