Un nou punct de asistență medical de urgență – în raionul Rezina

Punctul de urgență este situat în incinta Centrului de Sănătate Pripiceni, la etajul I, unde au fost efectuate lucrări de reparație interioară în toate încăperile și asigurată utilarea corespunzătoare cu mobilier.

 

În localitatea Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina, a fost deschis un nou punct de asistență medicală de urgență, iar numărul de echipe care deservește populația raionului a fost suplimentat, relatează provincial.md

Aria de deservire a PAMU Pripiceni-Răzeși va cuprinde opt sate (Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Pereni, Peciște, Meșeni, Ignăței, Trifești și Gordinești), cu o populație de aproximativ 10.000 de locuitori. Astfel, se va reduce timpul de ajungere la pacienți, prin micșorarea distanței parcurse de ambulanță.

Pe lângă reparațiile interioare, a fost amenajat și spațiul adiacent clădirii, fiind construit și un garaj pentru două autosanitare. Cheltuielile pentru lucrările efectuate sunt în valoare de 2,3 milioane de lei și includ și conectarea edificiului la apeduct, încălzire autonomă, electricitate, procurarea unei ambulanțe noi.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns