Un Monument al Eroilor Neamului Românesc să fie edificat la Orhei

Pe Aleea Monumentelor din Orhei ar trebui să  fie înălțat și un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.  Inițiativa aparține consilierului municipal Ion Codreanu,  care a colectat deja peste 200 de semnături ale orheienilor cu aceeași convingere, relatează radioorhei.info.

În scrisoarea pe care a pregătit-o pe numele primarului Ilan Sor, autorul iniţiativei menţionează că municipiul are o Alee a monumentelor, dar pe aceasta lipseşte un monument care i-ar comemora pe ostaşii români care au eliberat Orheiul. Astfel, consilierul îi solicită primarului să accepte alocarea unui teren pe Aleea monumentelor, unde să fie amplasat un monument în cinstea Eroilor Neamului Românesc.

În afară de  consilierul liberal Ion Codreanu, pe adresarea către Ilan Șor şi-au pus semnăturile şi alţi câţiva consilieri municipali, printre care neafiliatul Oleg Matei şi democratul Iurie Lupacescu.

De notat că primul şi cel mai vechi monument de pe Aleea Monumentelor din Orhei este cel de pe vremea sovietică – al Ostaşului Necunoscut. După proclamarea Independenței Republicii Moldova, aici au fost edificate încă trei monumente care evocă evenimente dramatice din trecutul Moldovei, din perioada secolulului XX.

Distribuie

Lasă un răspuns