Un grup de veterani au intrat în clădirea Guvernului,iar premierul Chicu a venit pentru a răspunde la întrebari

 Un grup de veterani au fost lăsați să intre în clădirea Guvernului, iar în aceste momente, premierul Ion Chicu a intrat în sala de ședință pentru a asculta veteranii.

Aceștia cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

„Noi am depus în cancelaria guvernului un pechet de revendicări acumulate pe parcursul a 48 de ani, la care nu am primit un răspuns de la dumneavoastră”

UPDATE 16:18 // Combatantul Anatol Macovei, fost polițist, a declarat că până la ora actuală Consiliul național al veteranilor încă nu a primit o propunere din partea Guvernului de a se întâlni cu conducerea acestuia.

„Oamenii aceștia ne trimit soli ca noi, grupul de inițiativă, să mergem să ne întâlnim cu un consilier în lipsa presei. Este vorba de un consilier al ministrului Apărării. I-am zis să se ducă să-l consilieze pe ministru, nu ne reprezintă nici pe noi, nici pe cei care sunt acasă. La revendicările pe care le-am înaintat pe 10 februarie, curent, nu am obținut niciun răspuns. Mai mult, la mai bine de două săptămâni de când am depus aceste revendicări, ei nici nu știu ce cerem. Ei vin din clădirea Guvernului și ne întreabă ce vrem. Vă îndemn să rămânem să ne apărăm drepturile aici în PMAN. Dacă cerințele noastre nu vor fi auzite, vom organiza proteste în masă și vom ruga societatea civilă să ne susțină”, a spus Macovei.

La momentul actual veteranii din PMAN negociază ca întâlnirea cu reprezentanții Guvernului să aibă loc în prezența presei.

Veteranii cer, printre altele, crearea unei subdiviziuni în cadrul Guvernului responsabilă de problemele veteranilor. Ei solicită să fie instituită Ziua Recunoștinței la una din următoarele ședințe ale Parlamentului care să fie marcată pe 2 martie. Ei mai cer ca indemnizația lunară să fie de 500 de lei în loc de 300, cât li s-a alocat de la începutul anului curent.

Sursa foto: Jurnal.md

Știrea inițială, ora 11:28 // O ușă de sticlă de la intrarea în clădirea Guvernului a fost spartă de unul dintre veteranii războiului de pe Nistru, care protestează în aceste momente în fața Executivului. Protestatarii au blocat și traficul rutier de pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și Alexandru Pușkin.

Protestatarii scandează „Jos Guvernul!”, „Demisia lui Dodon!”, „Dodon la pușcărie!”, „Jos trădătorii!”.

Un cordon de poliție și craabinieri asigură securitatea la fața locului.

De precizat că în fața Guvernului se află un număr mare de protestatari, care solicită demisia Guvernului Chicu și a președintelui țării Igor Dodon.

Totodată, oamenii cer ca Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu să vină în fața mulțimii. Traficul în zonă a fost blocat.

Distribuie

Lasă un răspuns