Un club al seniorilor şi senioarelor la Verejeni

O şedința a Clubului: privind fotografiile din albumele bibliotecii Satul Verejeni: ieri și azi, vârstnicii şi-au amintit crâmpeie din istoria satului, au vizionat la calculator întâmplări adevărate din viața omului. 

 40  de persoane în etate din Verejeni au inaugurat recent Clubul seniorilor şi senioarelor în cadrul proiectului Utili pentru comunitate, inițiat de primărie pentru a atrage persoanele de vârstă înaintată în viața comunității.

 Sergiu Popa, primarul de Verejeni, a relatat pentru CUVÂNTUL că ideea acestui club s-a maturizat demult în localitate:

– Sătenii noştri ajunşi la vârsta înţelepciunii au multe idei și inițiative, care nu trebuie neglijate. Ne-am zis să le acordăm șansa de a se simți auziţi şi susţinuţi, pentru a se afirma în cadrul unor activități comunitare. Pot spune că impactul a întrecut așteptările noastre. Bunicii au venit cu idei și propuneri de organizare a ședințelor clubului, de implicare în activitatea comunității, astfel ca viața lor să fie mai activă,  a remarcat primarul. 

Bibliotecara Iulia Mârzâncu, președinta Clubuluir, spune că activează deja grupuri pe interese: intervenții comunitare, inițiere în tehnologii informaționale, studierea limbilor străine etc. “Ne adunăm în fiecare joi la bibliotecă, unde punem la cale noi activități. Am organizat o șezătoare de Sf. Andrei, o excursie prin locurile istorice la Soroca, o serată literară de ziua nașterii poetului național Mihai Eminescu”.

La rândul său, pedagogul Sergiu Calistru crede că ideea Clubului seniorilor este una extraordinară şi a fost inspirată dintr-un articol de ziar – la Bonn, Germania, funcţionează un proiect guvernamental, care trimite seniori în țările în curs de dezvoltare pentru a acorda consultanță unor primării. “Noi ne-am zis: de ce nu ne-am îndrepta şi noi energia pentru a dinamiza viaţa comunității? Aşa o idee ar fi binevenită și în alte  localități”, spune dl Calistru.


Ion Cernei                               

                                                                                                                        

 

Distribuie

Lasă un răspuns