Un centru de triere a persoanelor suspectate cu coronavirus, cu 700 de locuri, va fi amenajat la Moldexpo până joi

Un „spital de câmp”, cu 700 de locuri, va fi organizat până miercuri, 1 aprilie, în una din halele de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”. Despre aceasta a anunțat duminică, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, premierul Ion Chicu, care a precizat că, la prima etapă, spațiul va fi folosit ca „centru de triere” pentru persoanele suspectate cu COVID-19.

„Am discutat astăzi despre activarea spitalelor raionale, în caz de necesitate. Dar, dacă vorbim despre Chișinău, pentru că aici avem cea mai mare concentrare de persoane contaminate, am vorbit despre desfășurarea unui spital, centru de triere alternativ. Astăzi am decis că acest centru de triere va fi la “Moldexpo”, a menționat Ion Chicu.

Potrivit lui, hala de 5.000 metri pătrați urmează a fi reamenajată până miercuri seara, sau cel târziu joi dimineața.

„Vor fi 700 de locuri. Sunt capacități și posibilități de a asigura intimitatea, sunt acele elemente care separă pacienții, este sistemul de ventilație bun acolo. Deci, acest spațiu corespunde necesităților pentru a amplasa un „spital de câmp” să-i zicem așa, dar va fi sub acoperiș normal”, a mai precizat premierul.

Nu în ultimul rând, dacă dinamica actuală a numărului de cazuri confirmate se va păstra, „acest spațiu ne va trebui începând cu săptămâna viitoare și el va fi folosit ca centru de triere, la prima etapă”.

Distribuie

Lasă un răspuns