Un centru de informare al UE a fost deschis şi la Orhei

Centre de Informare ale Uniunii Europene (CIUE) au fost deschise în cadrul Bibliotecii Publice Orășenești din Râșcani și Bibliotecii Publice Raionale „A. Donici” din Orhei.

„Este un eveniment important pentru locuitorii ambelor localități. UE va fi și mai aproape de localnici, acum și practic. Cu ajutorul platformei digitale la care vor avea acces, respectiv vor avea posibilitatea să valorifice din plin resursele oferite de Centrele de Informare ale UE, ce constituie o diversitate de informații din domenii  precum legislație, politică, hărți, materiale didactice și educative, precum și literatura artistică”, a menționat dna Urszula Pałłasz, șefa Secției Politică, Presă și Informare în cadrul Delegației UE în R.Moldova.

În cadrul noilor Centre de Informare ale UE găzduite de bibliotecile publice, elevii și studenţii, specialişti din diverse domenii, precum și publicul larg vor putea accesa materiale oferite gratuit de către Biroul de Publicaţii al UE, cu sediul la Luxemburg (eubookshop.eu). Mai mult decât atât, doritorii vor  avea acces la informaţii şi literatură de specialitate, cum ar fi, istoria UE, drepturile omului, benzi desenate, materiale didactice pentru copii, reviste de specialitate, tratate internaționale, hărți, etc.

Deschiderea noilor CIUE a fost posibilă în cadrul programului-pilot lansat în parteneriat cu rețeaua “Novateca”. Această colaborare contribuie suplimentar la modernizarea bibliotecilor publice din Republica Moldova, în beneficiul cât mai multor cetățeni ai țării.

La moment, în R.Moldova activează deja 20 de Centre de Informare ale Uniunii Europene.

Irina Draguțanu

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns