Un bărbat s-a înecat în iazul din Orhei, în după amiaza zilei de ieri

Săptămâna trecută, în iazul din Orhei s-a înecat un bărbat în vârstă de 57 de ani.
Apelul despre dispariţia bărbatului ar fi parvenit la „112” la ora 17:30, din partea grupului de persoane care se odihneau împreună cu victima pe malul iazului.

Acţiunile de căutare şi salvare ar fi fost desfăşurate de către salvamarii de la Staţia de salvare, care au extras corpul neînsufleţit din apa la ora 18:05.

Potrivit informaţiei prealabile, de care dispune Direcţia Situaţii Excepţionale Orhei, bărbatul s-ar fi scăldat într-un loc neamenajat, departe de plaja autorizată și de zona de intervenție a salvamarilor.
De la începutul anului curent, în raionul Orhei au fost înregistrate patru cazuri de înec, printre care un copil, iar în republica – 74 de cazuri, inclusiv 10 copii.

DSE Orhei mai comunica că în zilele de odihnă, au fost verificate 66 de bazine acvatice din raion şi au fost distribuite 264 de pliante informative şi avertizări, pentru a preîntampina cazurile de înec în rândul populaţiei. Principalele interdicţii sunt: scăldarea în locuri neamenajate, intrarea în apă în stare înfierbântată şi după consum de alcool, plonjarea în apă, lăsarea copiilor fără supraveghere.

Distribuie

Lasă un răspuns