Un bărbat de 42 de ani din Telenești, condamnat pentru că și-a violat fiica vitregă minoră

 Un bărbat din raionul Telenești, în vârstă de 42 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru violul fiicei concubinei sale, în vârstă de 12 ani, faptă comisă în două perioade diferite de timp.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna martie 2019, după ce mama victimei minore a sesizat organele de drept despre acțiunile comise de concubinul său.

Bărbatul a fost acuzat că, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra și de a-și exprima voința, datorate vârstei fragede, prin constrângere fizică și psihică, a violat-o pe minoră în luna decembrie 2018 și ulterior în luna martie 2019.

Fiind audiată în condiții speciale, victima minoră a confirmat acțiunile concubinului mamei. Făptuitorul a fost reținut, iar ulterior arestat, nerecunoscând vina în comiterea faptelor incriminate lui. Acesta de mai mult de doi ani concubina cu mama victimei minore, având un copil comun. 

Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată. 

Deopotrivă cu privaţiunea de libertate, inculpatul a fost obligat să achite în beneficiul reprezentantului legal al victimei minore prejudiciul moral cauzat prin infracțiune în sumă de 60 mii lei. La fel, urmează să achite în contul statului cheltuielile de judecată în sumă de 15144 lei.

Sentința de condamnare este considerată prea blândă de către procurori şi va fi supusă căilor de atac.

Vasile Ciubotaru, procuror-șef interimar

al Procuraturii raionului Telenești

Distribuie

Lasă un răspuns