Un avocat din Telenești, bănuit de corupere pasivă și trafic de influență, reținut în flagrant

Sursa foto: realitatea.md

Un avocat în vârstă de 55 de ani din Telenești a fost reținut zilele trecute în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență.

Conform rechizitoriulul, acesta ar fi pretins de la un client al său 2000 de euro pentru a-l ajuta să evite răspunderea penală pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Șoferul l-ar fi contactat pe avocat pentru asistență juridică în cadrul procesului.

Avocatul ar fi căutat să-l convingă pe potențialul său client că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și procurorului din cadrul Procuraturii Telenești, care conduce urmărirea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe aceștea să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibilă neatragerea la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

Avocatul a fost prins în flagrant în momentul în care primea 2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul Direcției Teritoriale Nord din Bălți și reținut pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal pentru trafic de influență și corupere pasivă. Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmărire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențiala implicare a altor angajați ai structurilor de forță în această cauză.

Colegii avocatului ne-au relatat că nu cunosc deocamdată nimic despre caz și că el era bine cotat în soluționarea cauzelor civile, are o experiență de peste 30 de ani în domeniul jurisprudenței și nu ar fi fost implicat până în prezent în vreo abatere de la lege.

                                              Ion Cernei      

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns