ULTIMA ORĂ // Noi DEZVĂLUIRI de la președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică: „Dodon și-a dorit cu orice preț controlul asupra procurorului general care, altfel, i-ar fi deschis DOSARE PENALE

„Demiterea Guvernului a fost provocată intenționat de către Igor Dodon din motive inclusiv personale. Cel puțin, aceasta reiese din spusele unor surse cu acces la informația respecti, lacre se referă ziarulnaţional.md. Astfel, acestea afirmă că Dodon și-a dorit cu orice preț controlul asupra procurorului general care, altfel, i-ar fi deschis (întemeiat!) dosare penale și i-ar fi periclitat siguranța personală, ceea ce i-ar fi redus esențial șansa de a candida în prezidențiale”, susține președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Moțpan, Igor Dodon dorește să profite de „serviciile” unui procuror angajat pentru a avea la îndemână instrumentele necesare pentru a intimida oponenții săi politici, după modelul lui Plahotniuc.

Sursele mele mai afirmă că Dodon a dirijat mai multe acțiuni concertate pentru a pregăti demiterea Guvernului Sandu: protestele transportatorilor, critici dure la adresa Cabinetului de miniștri, manipularea mediatică că ar exista deja înțelegeri cu PD pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. Dodon înțelege foarte bine că partenerii de dezvoltare ai R. Moldova așteaptă o reformă reală a justiției și nu vor tolera torpilarea acesteia”, menționează deputatul.

Moțpan a adăugat că nici Rusia nu-l susține financiar pe actualul președinte „din cauza veleităților sale de îmbogățire ilicită”.

„De fapt, singurele contacte ale lui Dodon în mediile de afaceri rusești sunt cele gen Chaika, care are relații în administrația de la Kremlin. Totuși, Moscova i-a dat undă verde să rupă alianța cu Blocul „ACUM” și să declanșeze alegeri anticipate, cu condiția că nu are probleme cu integritatea. Această condiție, însă, îl oprește pe Dodon să dea curs acestui scenariu. Din toate acestea reiese limpede că Dodon este pe cont propriu și face niște jocuri care nu sunt clare nici măcar pentru anturajul său, pentru membrii PSRM. Pentru a se menține la putere acesta riscă și merge va-bank. De fapt, așa încep căderile celor mai mari dictatori…”, a conchis Moțpan.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns