Ultima oră: Igor Dodon, suspendat din funcție pentru a cincea oară!

FOTO: UNIMEDIA

Președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție pentru a cincea oară. O decizie în acest sensa fost luată de către Curtea Constituțională în urma unei sesizări făcute de către deputatul democrat Sergiu Sîrbu și președintele Parlamentului Andrian Candu, relatează unimedia.info.

Potrivit sesizării, Dodon a refuzat să promulge mai multe legi, care au fost reexaminate și revotate în Parlament.

Președintele Igor Dodon a refuzat să promulge cinci legi. Este vorba de trecerea vânzarea Stadionului Republican Guvernului SUA, sărbătorirea pe 9 mai a Zilei Europei, noul Cod al Audiovizualului, dar și Legea prin care se creează Inspectoratul General al Carabinierilor.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon a mai fost suspendat încă de 4 ori. Pe 24 septembrie, Dodon a fost suspendat din fucție după ce a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a miniștrilor Silvia Radu și Nicolae Ciubuc.

La data de 5 ianuarie 2018, magistrații de la Curtea Constituțională au decis suspendarea lui Igor Dodon din funcția de președinte, după ce acesta a refuzat să promulge legea de modificare și completare a Codului Audiovizualului

De menționat că, pe data de 2 ianuarie CC a luat o decizie de suspendare a președintelui Igor Dodon, după ce acesta a refuzat să promulge la funcțiile de miniștri șapte candidaturi.

Anterior, Igor Dodon a mai fost suspendat o dată după ce refuzat numirea în funcția de Ministru al Apărării pe Eugen Sturza.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns