Ultima oră!!! 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 16 martie, 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. În total, în Republica Moldova sunt 29 de persoane infectate cu Covid-19.

„Avem 29 de cazuri. 15 sunt de import, 14 sunt transmitere locală. Pe parcursul zilei de astăzi în baza testelor efectuate avem 6 cazuri noi, 2 sunt de import la persoanele care au revenit din Marea Britanie, iar 4 de transmitere locală”, a spus ministra.

„Toate sunt spitalizate, starea pacientei care a fost transferatp de la Toma Ciorbă la Republican este critica și speram să reușim să salvăm viața. Doamna care se află în stare critică a fost contaminat și soțul, este internat și dumnealui la Institutul Toma Ciorba”, a mai declarat ministra.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.

Pe 14 martie, autoritățile au anunțat teste pozitive pentru alte două persoane revenite din Marea Britanie și Franța, dar și un caz de transmitere locală, în total, bilanțul celor infectați cu coronavirus în Moldova ajungând la 12.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns